"Miten valmistelen kasvatinomistajan parhaalla mahdollisella tavalla tulevaan arkeen pennun kanssa?"

"Näin jokainen osaa tukea pennun kehitystä, välttää tyypillisimmät ongelmatilanteet ja ottaa kaiken irti koiran tärkeimmästä oppimisen ajasta"

Onnellinen pentu -kurssi saattaa pennunomistajat tärkeimpien asioiden äärelle kun tavoitteena on hyvinvoiva ja tasapainoinen aikuinen!

Mirva Paasonen

Eläintenkouluttaja (at)
Käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija (tay)

Jos olet kasvattaja ja sinulla on pentuesuunnitelmia tai vastikään syntyneet pennut, tässä on asiaa juuri sinulle.

Olet ehkä miettinyt kuinka tukea tulevia pennunnomistajia parhaalla mahdollisella tavalla, että ongelmat voitaisiin välttää itsellekin niin rakkaiden ja tärkeiden pentujen kanssa.


Kasvattajan hartain toive varmasti on, että kaikki menisi hienosti ja että pennut saisivat parhaat mahdolliset olosuhteet, jotta omistajasta ja pennusta voisi kasvaa yhdessä mitä erottamattomin parivaljakko elämän seikkailuihin!

Minulla on sinulle ehdotus, mutta kerron ensin hieman mihin koulutusmenetelmäni perustuu...

Mitä jos ongelmat ehkäistäisiin jo ennalta?

Optimaalisten oppimistilanteiden tarjoaminen pennulle ei ole rakettitiedettä. Ratkaisevan tärkeää koiran koko tulevan elämän kannalta on kuitenkin tietää mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.


Pennut kehittyvät nopeasti: ensimmäiset viikot ja kuukaudet ovat oppimisen kannalta korvaamattoman tärkeitä. 


On tavallista, että pennun koulutukseen tartutaan vasta, kun huomataan ongelmia pennun käyttäytymisessä ja nämä halutaan kitkeä pois. Tässä vaiheessa tulee soittoa kasvattajalle ja ehkä kouluttajallekin: "mitä teen?!" 


Kun ongelmia lähdetään purkamaan ja harjoittelemaan uusia toimintatapoja, koiran omistaja lähes poikkeuksetta huomaa, että jos hänellä olisi ollut samat taidot jo pennun saapuessa, ei mitään ongelmaa olisi edes ehtinyt syntyä.

Ammattilaisen näkökulma pennun oppimiseen

Olen paketoinut vuosien aikana oppimani tiedot ja taidot menetelmäksi, jonka avulla jokainen osaa tukea vasta kotiutuneen pennun kehitystä optimaalisella tavalla. 

Kun tavoitteena on kasvattaa pennusta oma-aloitteinen, rohkea ja tasapainoinen aikuinen, kannattaa:

 • tukea toivottuja ominaisuuksia niiden tukahduttamisen sijaan
 • hyödyntää positiivista vuorovaikutusta kaikessa kanssakäymisessä
 • vaalia pennun turvallisuuden tunnetta joka tilanteessa

Näihin peruspilareihin perustuu opettamani taidot. Näiden asioiden toteuttamien ei ole vaikeaa, vaan jokaiselle täysin opeteltava taito.

Kun pentueen tulevat kodit ovat varmistuneet ja tuleva omistaja odottaa pennun kotiutumista, on jännitys uuden perheenjäsenen saapumisesta käsinkosketeltavaa. Ja mikä parasta, motivaatiota ja aikaa valmistautumiseen on eritavoin kuin pennun saavuttua. Toisin sanoen: tämä on paras hetki päivittää omat tiedot ja taidot niin, että korvaamattoman tärkeästä pentuajasta saadaan otettua kaikki irti.

Nyt voit tarjota pentueen tuleville omistajille nämä tiedot ja taidot vaivattomasti. Kerron tästä mahdollisuudesta pian lisää. Tässä kuitenkin ensin hieman lisätietoa minusta:

MIRVA PAASONEN


"Olen Mirva ja työssäni autan koiran omistajia ymmärtämään koiran käyttäytymistä, edistämään yhteistä hyvinvointia ja ilon hetkiä. Kiinnostuin alun perin koirien käyttäytymisestä syvemmin, kun halusin ymmärtää ongelmallisesti käyttäytyvää koiraani paremmin. Tie johti minut lopulta opiskelemaan itselleni eläinten kouluttamisesta ammatin.


Vuosien opiskelun seurauksena ymmärsin, miten kokonaisvaltaisesta ilmiöstä käyttäytymisessä on kyse ja kuinka voin omalla toiminnallani vaikuttaa koiran käyttäytymiseen.

Työskentelyni kouluttajana ongelmallisesti käyttäytyvien koirien parissa sai minut pohtimaan tehokkainta ratkaisua ratkaisua koiraongelmiin. Miten voisin auttaa pennun omistajia tukemaan pennun kehitystä jo aivan pienestä pitäen, jotta arkea haittaavia ongelmia ei edes syntyisi? Siitä syntyi idea kurssista, joka tukee pennunomistajia monipuolisesti kukoistavan yhteistyön ja antoisan koira-arjen saavuttamiseksi."


Mirva

Kasvatista kukoistavaksi koiraksi!

Onnellinen pentu -verkkokurssi auttaa jokaista tulevaa koiranomistajaa valmistautumaan pennun kotiutumiseen. Kurssin avulla jokainen osaa tarjota pennulle vahvan, turvallisen alun elämään ja tukea sen kehitystä tietoisesti toivottuun suuntaan. Lisäksi antaa eväät opettaa pennulle lukuisia uusia taitoja, kuten kynsienleikkuu, yksinolo, ulkoilutaidot, toisten koirien ohittaminen jne.

Kurssin päämateriaali koostuu videoista ja kirjallisesta materiaalista. Käymme läpi kolme pääteemaa, jotka julkaistaan viikoittain. Ensimmäiset materiaalit on saatavilla samantien, seuraavat kaksi osiota julkaistaan viikon välein. On mahdollista, ja suositeltavaakin, aloittaa kurssi jo pennun kotiutumiseen valmistautuessa. 

Mahdollisuus tukea pennun kehitystä

Miltä kuulostaisi, jos voisit ulkoistaa pennun koulutuksen ohjaamisen suoraan ammattilaiselle? Aikaa säästyisi muuhun ja voisit olla luottavaisin mielin, sillä pennun omistaja saa ammattilaisen tuen ja ohjauksen heti ensihetkistä alkaen.

Onnellinen pentu -verkkokurssilla käydään läpi tärkeimmät asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon pennun kotiutumista seuraavina viikkoina. Kun pennun oppimiseen panostetaan ajoissa, voidaan välttyä tyypillisimmiltä koiran käyttäytymiseen liittyviltä ongelmilta ja konfliktitilanteilta. 


Ja vaikka ongelmia ilmenisi, on tuen saaminen helppoa. Kurssijäsenyys kestää kuusi kuukautta ja koko tämän ajan kouluttaja on kurssilaisten käytettävissä niin Zoom-livetapaamisissa kuin kurssin omassa Facebook-ryhmässäkin: pieninkään kysymys ei jää ilman vastausta ja kurssilaiset saavat myös toisistaan vertaistukea pentuarjen keskellä.

Sinun ei tarvitse tuskailla pentukansion päivittämisen parissa ja miettiä muistitkohan mainita kaiken tarvittavan. Onnellinen pentu -verkkokurssin avulla jokainen saa tuoreimman tiedon mukaisen opastuksen pennun koulutukseen helppokäyttöisessä muodossa. Kaikki kurssin videot on kuvattu aidoissa harjoittelutilanteissa aloittaen juuri kotiutuneen Välkky -pennun kanssa. Kurssin edetessä Välkky kasvaa ja oppii uutta!Kurssin myötä osallistujat oppivat:


 1. 1
  Tukemaan pennun käyttäytymisen kannalta tärkeimpien ominaisuuksien, kuten rohkeuden ja optimistisuuden kehittymistä
 2. 2
  Luomaan optimaalisia oppimistilanteita ympäristöä muokkaamalla
 3. 3
  Välttämään tyypillisimmät konfliktitilanteet pennun tarpeisiin vastaamalla

Mitä minä kasvattajana saan kurssilta?

Mielenrauhaa

Tarjoat pennunomistajille tuen, jonka avulla jokainen osaa tukea pennun kehitystä optimaalisella tavalla. Tiedät, että pennunomistajalla on ymmärrys siitä, mitä koira tarvitsee voidakseen hyvin ja kuinka lempeästi tukea pennun kehitystä kohti tasapainoista aikuisuutta.

Ajansäästö ongelmien ilmetessä

Tiedät, että pennunomistajat osaavat toimia ongelmia ennaltaehkäisevästi ja heillä on myös matala kynnys ja helppo väylä kysyä koirien käyttäytymisen ja oppimisen asiantuntijalta niin pieniä kuin isojakin kysymyksiä. 

Ei selittelyä ja vakuuttelua

Pennunomistajat oppivat pian, että tietyt pennun käyttäytymisessä rasittavatkin piirteet ovat normaaleja. Facebook-ryhmän yhteisössä samassa tilanteessa olevien vertaistuki auttaa ymmärtämään pennun vaiheita ja suhtautumaan niihin rauhallisesti.

Mukaan kurssille!

Kasvattajapaketin ostajana pääset aina itse kurssille mukaan maksutta. Pääset siis seuraamaan opetusta ja mukaan samaan yhteisöön pennunomistajien kanssa. Voit myös itse halutessasi kysyä kouluttajan näkemystä mihin tahansa pennun kasvuun ja oppimiseen liittyvään kysymykseen! 

Bonuksena kurssiin kuuluu:

Livetapaamiset kuukausittain [ARVO 90€]

Zoomin välityksellä järjestettävät kuukausittaiset livetapaamiset, joissa on mahdollisuus esittää kysymyksiä tai aihetoiveita läpikäytäväksi. Livetapaamisiin pääsee mukaan 6kk ajan kurssin ostosta.

Pätevän pennun taitopankki -verkkokurssi [ARVO 49€] 

Bonusmateriaali esittelee videoidut, yksinkertaiset harjoitukset, joiden avulla koulutetaan pennulle vaihe vaiheelta viisi arkea sujuvoittavaa taitoa: kaunis hihnakäyttäytyminen, toisten koirien ohittaminen, luoksetulo, odottaminen ja omalle paikalle rauhoittuminen.

Facebook -ryhmä osallistujille [ARVO 39€]

Yksityisessä ryhmässä keskustelemme kurssin teemoista ja osallistujat voivat kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Vastaan kysymyksiin henkilökohtaisesti. Ryhmään saa jäädä myös kurssin päätyttyä.

Kurssilaisten palautteita


"Paljon lisää ymmärrystä koiran opettamiseen ja vuorovaikutukseen"

Kurssi oli ihan todella hyvä. Iso kiitos! Erityisesti tykkäsin videoista. Videot joissa kerroit asioita ja avasit ohjeiden taustalla olevaa periaatetta toivat paljon lisää ymmärrystä koiran opettamiseen ja vuorovaikutukseen. Sitten nuo videot, joissa demonstroitiin koiran kanssa miten käytännössä voi toimia, auttoivat tosi paljon. Ajatus etenemisestä koiran ehdoilla ja häntä kuunnellen oli itselle tärkeää. Odotukset oli korkealla ja kurssi vastasi odotuksiin tosi hyvin.


Nimetön

"Olen onnellinen, että löysin kurssin!"

Kiitos upeasta kurssista! Minulla on elämäni ensimmäinen ikioma koira. Pentu saapui ulkomailta 14 viikon ikäisenä,  joten minulla oli mahdollisuus käyttää odotusaika Kukoistava koira Onnellinen pentu -verkkokurssilla tehokkaasti.

Pennun saavuttua minulla oli varma olo. Tiesin, miten toimia eri tilanteissa. Uskon, että vuorovaikutus pennun kanssa muodostui nopeasti ja helposti juuri Mirvan ohjeiden avulla.

On ihanaa, että ymmärtää omaa pentua ja että posiitivinen käyttäytymisen vahvistaminen on lopulta todella loogista ja helppoa.


Meillä on mukava ja leppoisa elämä.


Kurssin sisältö on juuri sopivan mittainen. Mirvan puhetta on miellyttävää kuunnella ja videoista on helppo ymmärtää, miten harjoittelutehtävät toimivat. Mukavaa, että olen saanut vinkkejä myös varsinaisen kurssin jälkeen Facebookissa. Myös säännölliset Live-lähetykset ovat huippujuttu.


Olen onnellinen, että löysin kurssin!"

Niina G.

"Lämmin suositus"

Lämmin suositus koulutukselle! Varsinkin näin kun oma pentu on ensimmäinen, on tietopaketti ollut todella tarpeellinen. Ja väitän et monelta ongelmalta on kurssin takia vältytty 😊


Piia K.

"Olen äärettömän iloinen, että päätimme osallistua! "

Olen äärettömän iloinen, että päätimme pentukurssille osallistua! Sisältö on kattava. Asiat on tuotu videoiden ja teoriaosuuden avulla todella selkeästi esille. Kurssin avulla pääsimme pennun kanssa todella hyvin alkuun! Saatiin vinkkejä miten tutustua ja luoda hyvää suhdetta pentuun. Ja ymmärrettiin koirien koulutuksen punainen lanka. Lisäksi fb-ryhmästä sekä livetapaamisista sai lisäapuja ja ratkaisuja askarruttaviin kysymyksiin!


Outi R.

"Hyvin koottu kurssi"

Hyvin koottu kurssi, jossa käydään kattavasti läpi pennun tärkeät taidot hyvien esimerkkivideoiden kera.


Milja L.

"Ehdottomasti suosittelen kurssia!"

Saatiin monta vinkkiä harjoitteluihin, mm. luoksetuloon ja pysähtymisiin. Paljon on vielä opittavaa ja onkin palattu usein videoiden pariin. Ehdottomasti suosittelen kurssia!


Kirsti ja Pekka

"Ehdottoman tärkeitä asioita etenkin ensimmäistä koiraa odottaville"

Helpot vinkit, miten omalla toiminnallaan voi edesauttaa hyvän suhteen kehittymistä koiran kanssa. Etenkin ensimmäistä koiraa harkitseville / odottaville ihan ehdottoman tärkeitä asioita!


Minna F.

"Paljon arvokasta tietoa ja oppia"

5/5. Hyvä panostus varsinkin ensimmäistä koiraa hankkivalle. Paljon arvokasta tietoa ja oppia, selkeästi ja käytännönläheisesti.


Sallamari H.

"Suosittelen kurssia lämpimästi"

Sain hyvän kokonaiskuvan siitä, miten elämä pennun kanssa kannattaa aloittaa. Suosittelen kurssia lämpimästi, jos ei ole aiempaa kokemusta elämästä pennun kanssa, tai jos omat tiedot ja taidot kaipaavat päivitystä.


Laura H.

Ensimmäinen askel kohti ainutlaatuista ystävyyttä

Jos haluat tarjota pennunnomistajille oikoreitin tärkeimpien asioiden äärelle, nyt siihen on mahdollisuus. Kurssin avulla tarjoat mahdollisuuden sisäistää tarvittavat tiedot ja taidot pennun optimaalisen kasvuolosuhteiden tarjoamiseksi ammattilaisen ohjauksessa.


Panostamalla pennun oppimiseen varhain voidaan säästyä monilta ongelmilta myöhemmin. Sinun ei  tarvitse päivittää pentukansion koulutusosuuksia: ulkoista homma ammattilaiselle. Tämän kurssin opeilla jokainen osaa ottaa kaiken irti pennun korvaamattoman tärkeästä oppimisen ajasta.

Kuulostaa hyvältä, haluan mukaan!

Kurssin normaalihinta on 89€ / osallistuja

Kasvattajana voit ostaa kurssista edullisen kasvattajapaketin koko pentueelle! Kurssin hinta on 49€/osallistuja (min. 4 osallistujaa). Lisäksi pääset itse maksutta mukaan.

Kurssin hinta sisältää jokaiselle osallistujalle ja sinulle kasvattajana: kurssimateriaalit, jäsenyyden osallistujien yhteiseen Facebook-ryhmään, bonuskurssin: Pätevän pennun taitopankki sekä Zoom-livetapaamiset 6kk ajan.

Täytä tietosi ja kurssipaketin osallistujien kpl-määrä (pennunomistajat) ja ilmoittaudu mukaan. Saat sähköpostitse laskun vuorokauden sisällä. Maksun jälkeen saat jokaiselle osallistujalle ja itsellesi kuponkikoodit, joiden avulla pääsette kirjautumaan kurssille vaikka heti!

nimi*
kennelnimi*
Puhelinnumero*
sähköpostiosoite*
osallistujat (pennunomistajien kpl-määrä)

Tervetuloa mukaan,

Mirva

P.S. Pennun varhaisen oppimisen kausi on korvaamaton. Sen voi käyttää tietoisesti tarjoten pennulle sen elämän tärkeimmät opit - tai sitten antaa sen lipua ohitse. Nyt sinulla on mahdollisuus tarjota tämä osaaminen pentujen tuleviin koteihin. Päätös on sinun! 

© 2023, Kukoistava koira