Tietoa

Tarina

Minä, Mirva, ohjaan päätyönäni koiranomistajia kohti sujuvaa ja iloista koira-arkea. Ajattelen, että jokainen koira voi kukoistaa, kun olosuhteet ovat sille optimaaliset. Kukoistus tarkoittaa elämästä nauttimista, oppimista ja uppoutumista mielenkiintoisten asioiden pariin. Kykyä sopeutua ja suhtautua toiveikkaasti erilaisiin elämässä vastaantuleviin tilanteisiin. 


Se, onko koiran kanssa elo iloista ja huoletonta vai päivästä toiseen tuskailua riippuu merkittäviltä osin siitä, kuinka koira omistajan näkökulmasta käyttäytyy. Koiran käyttäytymiseen puolestaan vaikuttavat koiran yksilölliset ominaisuudet, aiemmat kokemukset ja hyvinvointi. Koiran tuleviin kokemuksiin ja hyvinvointiin voimme vaikuttaa ja nämä ovatkin tärkeimmät tarkasteltavat tekijät, kun tavoitellaan nautinnollista eloa ja iloa koiran kanssa.

Kukoistava koira -sivuston tavoitteena on toimia tiedon lähteenä ja apuna, jotta jokainen koiranomistaja voi luoda olosuhteet, joissa koira voi kukoistaa. Toivottavasti löydät uusia ajatuksia, oivalluksia ja ratkaisuja oman koirasi kanssa.

Arvot

✅ Koiran hyvinvointia tukevat ratkaisut

✅ Jaettu ilo ja hyvä elämä

✅ Yksinkertaiset menetelmät

Mirva Paasonen

Eläintenkouluttaja (at)

Käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija (Tampereen Yliopisto)